% 100 ezti gordina

% 100 ezti gordina

% 100 ezti gordina

MELIBER ezti guztiak guztiz gordinak dira eta Nafarroako leku desberdinetan dauden gure erlauntzetatik datoz.

MELIBER ezti guztiak guztiz gordinak dira eta Nafarroako leku desberdinetan dauden gure erlauntzetatik datoz.

MELIBER ezti guztiak guztiz gordinak dira eta Nafarroako leku desberdinetan dauden gure erlauntzetatik datoz.

Zer da eztia gordina?

Ezti gordinak ez du tratamendu termikorik jasotzen fabrikazio prozesuaren edozein fasetan. Eztia ez dugu berotzen ateratzeko edo ontziratzeko, beraz, bere propietateek, mineralek eta bitaminek bere horretan jarraitzen dute.

MELIBER ezti gordin guztiek prozesu bera jarraitzen dute:

  • Erleak eta haien erlauntzak bere ingurune naturalean zaintzen ditugu.
  • Nektarra eta polena biltzearekin batera, erleak landare loredunak polinizatzen eta erlauntzaren erreserbak betetzen ari dira.
  • Ezti sobra erlauntza bakoitzetik biltzen dugu neguko erreserbak mantentzeko.
  • Eztia behin bakarrik iragazten dugu ezpurutasunak modu naturalean kentzeko.
  • Eztiak gure kristalezko ontzietan biltzen ditugu, haien kolore naturala eta kristalizazio progresiboa atsedenean ikusi ahal izateko.

Ezti gordinak, uzta eta ontziratze prozesuan inolako tratamendu edo bero aplikaziorik jasotzen ez duenez, bitaminak eta mineralak bere horretan mantentzen ditu.

Erlauntza bakoitza bakarra da eta uzta bakoitza ere bai. Horregatik, MELIBERen eztia gordinaren tokiko ekoizpena mugatua eta sasoikoa da.

Zer da eztia gordina?

Ezti gordinak ez du tratamendu termikorik jasotzen fabrikazio prozesuaren edozein fasetan. Eztia ez dugu berotzen ateratzeko edo ontziratzeko, beraz, bere propietateek, mineralek eta bitaminek bere horretan jarraitzen dute.

MELIBER ezti gordin guztiek prozesu bera jarraitzen dute:

  • Erleak eta haien erlauntzak bere ingurune naturalean zaintzen ditugu.
  • Nektarra eta polena biltzearekin batera, erleak landare loredunak polinizatzen eta erlauntzaren erreserbak betetzen ari dira.
  • Ezti sobra erlauntza bakoitzetik biltzen dugu neguko erreserbak mantentzeko.
  • Eztia behin bakarrik iragazten dugu ezpurutasunak modu naturalean kentzeko.
  • Eztiak gure kristalezko ontzietan biltzen ditugu, haien kolore naturala eta kristalizazio progresiboa atsedenean ikusi ahal izateko.

Ezti gordinak, uzta eta ontziratze prozesuan inolako tratamendu edo bero aplikaziorik jasotzen ez duenez, bitaminak eta mineralak bere horretan mantentzen ditu.

Erlauntza bakoitza bakarra da eta uzta bakoitza ere bai. Horregatik, MELIBERen eztia gordinaren tokiko ekoizpena mugatua eta sasoikoa da.

Elaborazio prozesua

Elaborazio prozesua

Loreen eztia

MELIBER lore eztia hainbat loreen nahasketa naturaletik lortutako eztia gordina daKasu honetan, erlategiaren kokalekua dela eta, ezkaia nabarmentzen da. Zapore edulkoratzaile ona daneutroa eta leuna. Energia kopuru handia ematen du fruktosa kontzentrazio handia duelako.

  • Jatorria: Ibero (Nafarroa)
  • Ezaugarria: edulkoratzailea
  • Denboraldia: abuztua

Erosi

Kolza Lore Eztia

Koltza lorea asko lantzen da Iruñerrian. Ikusi besterik ez duzulorean dagoenean aurkitzen ditugun zelai horiak. Kanola ere deitzen zaio,MELIBER koltza gordinaren lore eztia delikatua, krematsua eta leuna da. Oso egokia da zabaltzekotopa gosarian edo mokadutxoan Kolore zuria kristalizatutako koltza eztia daglukosa eduki altua du ezaugarri, kirolarientzako egokiena bihurtuz.

  • Jatorria: Artazkoz (Nafarroa)
  • Ezaugarria: kirolarientzat
  • Denboraldia: maiatza

Erosi

Basoko eztia

Basoko eztiari horrela esaten zaio zuhaitz izerdiz egina dagoelako haritzak, artadiak eta gaztainondoak bezala, eta ez loreen nektarrekin gainerako eztiak bezala. gainerako ezti gordinak baino gozotasun gutxiago dauka eta gatz mineraletan askoz ere aberatsagoak (fosforoa, kaltzioa, kolore iluna ematen dioten burdina, magnesioa) dira. Beraz, antioxidatzaile gehien dituen eztia da, burdinaren, potasioaren edo magnesioaren maila hobetzeko, beste mineral batzuen artean. eta B, C, D eta E bitaminak ditu.

  • Jatorria: Izkue (Nafarroa)
  • Ezaugarria: defentsak indartu
  • Denboraldia: iraila

Erosi

Sainfoin eztia

Zapore leun eta leunarekin, sainfoin eztiak horretan du jatorria eskualde lehor eta hotzetako lurzoru kareharrizkoetara egokitzen den bazka lekala, eta loreak sorginduta dituena erleei. Eztarriko propietate lasaigarriak ditu eta A, B eta C bitaminetan aberatsa da.

  • Jatorria: Zangoza (Nafarroa)
  • Ezaugarria: energia eta ongizatea
  • Denboraldia: ekaina

Erosi

Loreen eztia

MELIBER lore eztia hainbat loreen nahasketa naturaletik lortutako eztia gordina daKasu honetan, erlategiaren kokalekua dela eta, ezkaia nabarmentzen da. Zapore edulkoratzaile ona daneutroa eta leuna. Energia kopuru handia ematen du fruktosa kontzentrazio handia duelako.

  • Jatorria: Ibero (Nafarroa)
  • Ezaugarria: edulkoratzailea
  • Denboraldia: abuztua

Erosi

Kolza Lore Eztia

Koltza lorea asko lantzen da Iruñerrian. Ikusi besterik ez duzulorean dagoenean aurkitzen ditugun zelai horiak. Kanola ere deitzen zaio,MELIBER koltza gordinaren lore eztia delikatua, krematsua eta leuna da. Oso egokia da zabaltzekotopa gosarian edo mokadutxoan Kolore zuria kristalizatutako koltza eztia daglukosa eduki altua du ezaugarri, kirolarientzako egokiena bihurtuz.

  • Jatorria: Artazkoz (Nafarroa)
  • Ezaugarria: kirolarientzat
  • Denboraldia: maiatza

Erosi

Basoko eztia

Basoko eztiari horrela esaten zaio zuhaitz izerdiz egina dagoelako haritzak, artadiak eta gaztainondoak bezala, eta ez loreen nektarrekin gainerako eztiak bezala. gainerako ezti gordinak baino gozotasun gutxiago dauka eta gatz mineraletan askoz ere aberatsagoak (fosforoa, kaltzioa, kolore iluna ematen dioten burdina, magnesioa) dira. Beraz, antioxidatzaile gehien dituen eztia da, burdinaren, potasioaren edo magnesioaren maila hobetzeko, beste mineral batzuen artean. eta B, C, D eta E bitaminak ditu.

  • Jatorria: Izkue (Nafarroa)
  • Ezaugarria: defentsak indartu
  • Denboraldia: iraila

Erosi

Sainfoin eztia

Zapore leun eta leunarekin, sainfoin eztiak horretan du jatorria eskualde lehor eta hotzetako lurzoru kareharrizkoetara egokitzen den bazka lekala, eta loreak sorginduta dituena erleei. Eztarriko propietate lasaigarriak ditu eta A, B eta C bitaminetan aberatsa da.

  • Jatorria: Zangoza (Nafarroa)
  • Ezaugarria: energia eta ongizatea
  • Denboraldia: ekaina

Erosi